Čistilne naprave za stanovanjske hiše: z njimi poskrbimo za okolje

Čistilne naprave za stanovanjske hiše so na trgu dostopne v različnih oblikah in velikostih. Napredne biološke čistilne naprave delujejo na osnovi mulja in so zato okolju izredno prijazne. V podjetju Ekohit jih je na voljo več vrst in z veseljem vam bodo pomagali poiskati pravo.

Čistilne naprave za gospodinjstva: na kaj moramo biti pozorni pri izbiri prave?

Ko izbiramo čistilne naprave za gospodinjstva, moramo biti pozorni na več vidikov.

  • Koliko članov živi v gospodinjstvu.
  • Kam bomo čistilno napravo za stanovanjsko hišo postavili.
  • Kakšen je reaktor naprave.
  • Ali je čistilna naprava popolnoma vodotesna.
  • Kakšna je garancija, ki jo ponuja podjetje, od katerega bomo čistilno napravo za gospodinjstva kupili.
  • Ali gre za napravo, ki odgovarja vsem zakonsko določenim predpisom, da smo ob njenem nakupu lahko upravičeni do subvencije.
  • Zagotovo pa sta izredno pomembni tudi cena in kakovost ter razmerje med njima.

Šele, ko poznate vse te odgovore in si dovolite dobro razmisliti o vseh vidikih, boste vedeli, katera čistilna naprava za stanovanjske hiše je prava za vas.

Vrste čistilnih naprav

Poznamo več vrst čistilnih naprav za stanovanjske hiše oz. gospodinjstva. V podjetju Ekohit ponujajo tri krovne vrste, znotraj le-teh pa še celo vrsto različnih naprav.

  • Čistilne naprave, ki delujejo s pomočjo SBR mikro tehnologije,
  • pretočne čistilne naprave in
  • greznice za zbiranje bioloških odpadkov.

Čistilne naprave SBR

čistilne naprave za gospodinjstva

Mikro tehnologija SBR ni nova, saj je na tržišču že 25 let, vendar je izredno učinkovita. Odpadna voda se obdeluje le znotraj ene komore, cikel čiščenja pa traja 24 ur. Učinkovitost dosega tudi do 99%. Naprava ne izpušča nobenega vonja, odpadna voda v njej se namreč takoj, ko priteče v reaktor, aktivira s kisikom.

Poznamo tudi čistilne naprave za stanovanjske hiše z mikro tehnologijo SBR, ki delujejo z dvema prekatoma. V tem primeru eden o teh služi usedanju mulja.

Pretočne čistilne naprave

Tovrstne čistilne naprave za gospodinjstva imajo več prekatov, odpadna voda pa se obdeluje s pomočjo razpršene biomase. Proces sestavlja več postopkov: mehansko razgradnjo z razgradnjo dušika, biološko razgradnjo in umirjanje.

Greznica

V podjetju Ekohit ponujajo zbiralne greznice brez pretoka ter takšne z iztoki. Tiste greznice, ki imajo dva ali tri prekate, lahko odpadne tekočine tudi očistijo, če vanje vgradimo čistilni modul. Na takšen način se greznice dejansko tudi spremenijo v čistilne naprave s certifikati.

Vzdrževanje male čistilne naprave in drugih čistilnih naprav je neizogibno

čistilne naprave za stanovanjske hišeČistilne naprave za gospodinjstva je potrebno tudi vzdrževati, če želimo, da bi bilo njihovo delovanje dobro in dolgotrajno, hkrati pa tudi naravi prijazno.

Med čistilnimi napravami za stanovanjske hiše so, denimo, izredno prepoznavne male čistilne naprave, le-te pa je potrebno tudi vzdrževati. Enako velja za druge čistilne naprave. Vzdrževanje male čistilne naprave ni zahtevno in je pogosto avtomatizirano. Podobno velja tudi za vzdrževanje čistilnih napravv za stanovanjske hiše, ki so zasnovane drugače.