Skladiščni šotori, kamor spadajo tako šotori za skladišča kot industrijski šotori, so izredno priročni, ko potrebujete prostore za krajši ali pa za daljši čas. Hkrati pa jih lahko uporabite tudi za razširitev obstoječih prostorov. Zaradi svojih značilnosti so prav tako uporabni za nekatere storitvene dejavnosti, v nekaterih industrijskih panogah pa so enostavno nepogrešljivi. Njihova zasnova je kakovostna in trdna, vseeno pa se zaradi svoje narave brez težave prestavijo ali prilagodijo. Ravno mobilnost in prilagodljicvost sta dve značilnosti, zaradi katerih se vedno več podjetij odloča za ta tip objekta.

skladiščni šotori

Industrijski šotori – enostavna in hitra rešitev

Tovrstni montažni objekti so zelo priročni, saj jih lahko uporabljate tako za skladiščne prostore kot v številne druge namene. Postavljeni so zelo hitro in enostavno, po potrebi jih lahko brez težav tudi prestavite. Kljub temu se lahko pohvalijo s trdno konstrukcijo, zato so široko uporabni in prikladni za zelo raznoliko uporabo.

Biro Ogis je slovensko podjetje, ki se ukvarja s celovitimi pokrivnimi možnostmi. V svoji ponudbi imajo širok nabor prireditvenih objektov in montažnih industrijskih hal, lahko pa vam ponudijo tudi več različic industrijskih skladiščnih šotorov, ki so primerni za tudi nekatere storitvene dejavnosti in industrijske procese.

Tovrstni objekti se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi.

  • Montažni objekti so zagotovo cenejši od klasično grajenih objektov.
  • Postavitev tovrstnih objektov je zelo hitra in enostavna, zato vam ne bo pobrala veliko časa in živcev.
  • Ker gre za montažne in s tem mobilne objekte, lahko le-te zelo enostavno premaknete, ko se pojavi potreba za nekaj takega. Lahko jih tudi prilagodite.
  • Narejeni so varno in s trdno konstrukcijo, zato so široko uporabni.
  • Na voljo je več različnih vrst tovrstnih montažnih objektov, tudi takšni, ki so toplotno izolirani.

V podjetju so na voljo skladiščni šotori z že omenjeno robustno konstrukcijo. Profili objektov v njihovi ponudbi so zgrajeni iz aluminija, vezni členi pa so narejeni iz cinkanega jekla. Njihovo obliko lahko brez težav prilagodite, saj jo lahko oblikujete in uravnavate s pomočjo različnih stranskih pokrival. Na voljo pa so kar 3 različice skladiščnih šotorov, zato boste zagotovo brez težav našli takšnega, ki vam bo pisan na kožo. Na hitro bomo predstavili vsakega izmed tipov v spodnjih vrsticah.

šotori za skladišča

Šotori za skladišča Tip 1 za manj zahtevne uporabnike

Objekti Tip 1 so neizolirani montažni objekti, ki vseeno nudijo odlično zaščito pred vremenskimi razmerami. Gre za osnovni model, katerega streha in stranice so narejeni iz kakovostne PVC ponjave. Življenjska doba le-te lahko doseže celo do 20 let.

Tovrstni industrijski šotori so primerni za skladiščenje manj občutljivih izdelkov, na katere temperaturna nihanja ne vplivajo pretirano. V primeru, da v takšen objekt želite shraniti blago, ki je občutljivo na vlago, ga lahko zaščitite s protikondezno ponjavo. Objekt ne potrebuje skoraj nič vzdrževanja, montaža in dobava pa sta zelo hitri.

Skladiščni šotori Tip 2 za večjo tehnično varnost

Objekt Tip 2 je podoben tistemu Tip 1, vendar se ponaša z višjo tehnično varnostjo. Njegova streha je narejena iz kakovostne PVC ponjave, stranice pa so prevlečene z visoko kakovostno trapezno pločevino. Prav zaradi tega je objekt tudi bolj tehnično varen in do neke mere zaščiten pred vlomi. Nima toplotne izolacije, lahko pa ga dopolnite s protikondenzno ponjavo.

Industrijski skladiščni šotori Tip 3 se ponašajo z izolacijo

Tip 3 se lahko pohvali z (delno) toplotno izolacijo, zato je primeren tudi za shranjevanje nekoliko bolj občutljivega blaga. Prav tako ga lahko uporabljate za proizvodne procese ali storitve, kot so montaže in servisi. Pravzaprav lahko služi celo kot dopolnilni pisarniški prostor.

Stranice objekta so narejene iz panelnih plošč, streha pa iz dvojne PVC ponjave. Ta je narejena tako, da skoznjo lahko brez težav pronica dnevna svetloba. Objekt je zaradi svojih karakteristik toplotno zaščiten, zaščiten je tudi pred kondenzom. Zaradi svoje kakovostne zasnove nudi visoko tehnično varnost.

Tudi ta vrsta objekta je hitro dobavljiva, pridobitev dovoljenj za postavljanje pa ni zahtevno.

industrijski skladiščni šotori