Notranja vrata s steklom in kako najbolje uporabiti steklo za notranja vrata

Notranja vrata s steklom so pomemben del sodobne arhitekture. Dopuščajo namreč odprtost prostora ob tem pa poskrbijo za ustrezno mero zasebnosti. Takšna vrata v domu ustvarijo občutek domačnosti, enotnosti, udobja in prostranosti. Veliko naravne svetlobe in čiste linije pripomorejo k oblikovanju odprtega prostora ne, da bi preprečila izgubo toplote.

Notranja steklena vrata so zahvaljujoč svoji zasnovi izredno energetsko učinkovita in ponujajo enake izolacijske prednosti kot klasična vrata. Raznovrstne barve, oblike in dodatki poskrbijo, da vrata ustrezajo prav vsakemu slogu notranjega oblikovanja. Od tradicionalnega, rustikalnega, minimalističnega pa do modernega.

Razlog, zakaj so notranja vrata s steklom vse bolj priljubljen element notranjega oblikovanja, je ravno njihova vsestranskost. Obstajajo namreč različni modeli in dodatki, ki se prilagodijo naročniku tako, da ustrezajo proračunu, stavbnemu pohištvu in njegovim željam.

steklo za notranja vrata

Notranja steklena vrata v podjetju Lestur d.o.o. po ugodnih cenah

 Notranja vrata s steklom so sijajna rešitev za osvežitev doma na učinkovit način, ki poskrbi tudi za estetsko dovršenost prostorov. V podjetju Lestur d.o.o. naročnikom ponujajo široko paleto vrat. Notranja steklena vrata imajo po želji stekleno krilo vrat ali pa je steklo vgrajeno v leseni okvir. Kakovostno okovje priznanih proizvajalcev zagotavlja, da imajo vrata glede tesnjenja in zaklepanja podobne lastnosti kot lesena vrata.

Takšna vrata so primerna za vse prostore – majhne in velike. Prehod naravne svetlobe namreč izboljša osvetlitev ter optično poveča tudi najmanjše prostore. Pri izbiri notranjih vrat s steklom številne najprej zaskrbi varnost. Skrb je povsem odveč. Kaljeno steklo je izjemno odporno na udarce in poškodbe, uporabniku pa omogoča preprosto vzdrževanje ter čiščenje.

Bogata paleta barvnih odtenkov dopušča, da naročnik vrata popolnoma prilagodi svojim bivalnim prostorom ter preostalemu stavbnemu pohištvu. Zunanji videz je mogoče optimalno prilagoditi z izbiro gladkega reza, horizontalno spojenega furnirja ali intarzijskijskega videza. Seveda pa lahko (poleg stekla) dopolnite še z različnimi vstavki aluminija, usnja, tkanine, furnirja ali drugimi materiali.

Vratna krila notranjih steklenih vrat so barvana po RAL lestvici z vidno ali nevidno strukturo lesa. Sestavljena so iz masivnih robov, ki jim nudijo večjo stabilnost, jedro pa sestavlja iverokal. Ta je vrhunski zvočni in toplotni izolator, kar zagotavlja klimatsko stabilnost ter najoptimalnejšo bivalno klimo. Zgornji sloj vrat je obložen z najrazličnejšimi materiali, kot so HDF ter vezana ali iverna plošča.

V podjetju Lestur d.o.o. boste poleg klasičnih notranjih steklenih vrat našli še vrata Trendline, notranja drsna vrata in predelne stene z vrati. Vsa vrata uporabniku ponujajo boljši izkoristka prostora, se odlično podajo v vsak tip interjerja ter nudijo maksimalno varnost.

Kako optično povečati prostor s steklenimi vrati?

 Notranja vrata s steklom uporabniku dopuščajo, da čim bolje izkoristijo prednosti, ki jih steklo prinaša. So idealna izbira zmanjše bivalne prostore, kjer primanjkuje naravne svetlobe. Učinkovita izraba prostora je v manjših domovih ključnega pomena. Svetle barve, pohištvo po meri, ogledala in notranja steklena vrata so rešitve po katerih vselej posežejo notranji oblikovalci.

Steklo omogoča, da oko sledi prostoru na drugi strani, ne da bi se gledalec zavedal, da je vmes prisotna pregrada. To očesu omogoča nemoteno premikanje po prostorih in zabris obstoječih linij. Zaradi optične iluzije pa manjše površine pa delujejo velko večje, brez dodatne razsširitve prostora. Naravna svetloba, ki prodira skozi steklo s podaljšanjem prostorov ustvari občutek prostornosti in kontinuitete.

Prav tako poskrbi za prijeten, zračen in svetel prostor ter bolj vabljivo bivalno okolje. Seveda pa veliko naravne svetlobe ne vpliva le na optično povečanje prostorov, temveč tudi na zmanjšanje stroškov energije ter večjo energestko učinkovitost doma.

Poslikava in gravure stekla poskrbijo za edinstven prostor

notranja vrata s steklom

 Steklo za notranja vrata je fantastična priložnost za popestritev prostora. Steklo že stoletja navdušuje in navdihuje umetnike iz celega sveta. Med najbolj znanimi, kjer je ta tradicija še kako živa, je otok Murano, nedaleč od Benetk, kjer si je mogoče poslikavo stekla ogledati v živo. Gravure in poslikave vrat so v zadnjih nekaj letih postale nepogrešljiv del notranjega oblikovanja.

S svojo prefinjenostjo, individualnostjo ter vsestranskostjo dopolnjujejo stroge in manj stroge arhitekturne zahteve. Vrhunski materiali z natančno izdelavo uporabniku nudijo varnost, stabilnost ter vzdržljivost najvišjih standardov kakovosti. Stekla za vrata predstavljajo nove razsežnosti notranjega oblikovanja ter povezavo med prostori z neprekosljivo kakovostjo celotnega dizajna. Vrata naredijo edinstvena tudi različne vrste stekla od prozornega, matiranega, barvnega, teksturiranega in takšnega z vzorci.

V podjetju Lestur d.o.o. boste našli številne poslikave in gravure, s pomočjo katerih boste optično povečali prostore. Steklo namreč omogoča boljšo pretočnost med prostori, izboljša prehod naravne svetlobe, a kljub temu zagotavlja obilico zasebnosti. Odprti tlorisi so nadvse priljubljeni, a niso za vsak dom. Če si želite odprtega tlorisa, a vam stanovanje tega ne dopušča, ga ustvarite s pomočjo steklenih vrat.

Kuhinja, dnevna soba in jedilnica bodo z notranjimi vrati s steklom delovale kot en prostor. Za popolno ravnovesje modernosti, vzdržljivosti in klasičnosti lahko steklo za notranja vrata kombinirate z lesenim okvirjem. Izberite steklo po zadnjih trendih z različnimi vzorci in gravurami, ki so jedkane, peskane, prozorne, barvne, dimljene in strukturne.