Kamin na bioetanol kot dekorativen kamen, ki oddaja toploto

Kamin na bioetanol je sicer res kot dekorativen kamen, ki pa domu da prijeten ambient in posameznikom vzbudi občutek topline. V  prostor oddajajo vseeno dovolj toplote, četudi niso prave ogrevalne naprave. Plamen v kaminu je močen, način gorenja pa je čist, varen in varčen. Gorenje kamina na bioetanol traja dlje časa in poteka kontrolirano.

Bioetanol je posebno gorivo za tovrstne kamine – ekokamine. Izdelava je okolju prijazna. Bioetanol je naravno in obnovljivo gorivo, brez nastajanja dima in umazanije. Pri izgorevanju bioetanola nastanejo hlapi vode in manjše količine ogljikovega dioksida, kar pa je enako kot pri dihanju. Torej, ker pri izgorevanju alkohola dim ne nastane, tudi ni potrebna gradnja dimnika. Tako posledično uporabniki kaminov na bioetanol v svojem domu prihranijo pri prostoru. Še več, prihranijo pri času in vzdrževanju kamina, saj ta ne terja zahtevne uporabe. Ko posamezniki želijo, ga lahko preprosto ugasnejo in ko se jim zazdi ga zopet prižgejo, ne da bi ga pri tem morali očistiti in pripraviti za ponovno gorenje.

Kamini na bioetanol so primerni za nizkoenergijske in pasivne objekte, saj je oddaja toplote manjša kot pri kaminih na drva. Vsa toplota, ki nastane pri gorenju ostane v prostoru, pri tem pa ni nevarnosti, da bi se prostor pregrel, saj kamin neha oddajati toploto v trenutku, ko ga ugasnete.

Ekokamini alternativa kaminom na drva

kamin na bioetanol

Graditelji novih objektov želijo vse pogosteje v svojih prostorih imeti občutek doma, ki pa si ga lahko z lahkoto pričarajo s živim ognjem v kaminu. To veliko lažje storijo z vgradnjo ekokamina, saj ta ne potrebuje dimnika. Kamini na drva tako niso več edina uresničitev želje po kaminu. Ekokamini ustvarijo pravi plamen in so popolnoma enostavni za uporabo.

Danes je izolacija nove gradnje vse boljša kot je bila, kar pomeni, da se prostori hitro pregrejejo, to pa se lahko zgodi v primeru kamina na drva. Kamini na bioetanol pa se regulirajo z lahkoto.

Prijeten ambient dnevne sobe, ki ga omogočijo okrasni kamini

Vsak posameznik bi si rad opremil dom po svojem okusu. Pomembno mu je, da se bo sam doma počutil prijetno in domače. Marsikomu te občutke pomagajo pričarati ravno kamini. Danes imajo kamini le še malo kje osnovno funkcijo ogrevanja, bolj nas pritegnejo ravno zaradi svojega pomirjajočega občutka, ki nas preplavi ob opazovanju plapolanja plamenov.

V jesenskih in zimskih večerih se lahko ob prižganem ognju enostavno in hitro umirimo po dolgem dnevu. Med poletjem pa predstavljajo kamini lepo dekoracijo domu. Danes imamo na izbiro različne oblike in zasnove kaminov, ki so lahko okusen dodatek v kateremkoli prostoru bodisi spalnici, dnevni sobi ali celo na terasi.

Ponudba kaminov je raznovrstna, lahko so talni, stenski, vgradni, kotni, mini, vrtni in še po drugih željah. Ljudje pa se vse pogosteje odločajo samo za električne kamine predvsem zaradi okrasne in dekorativne vloge, ki jo ti nudijo.

Ali cena kaminov na bioetanol predstavlja strošek?

ekokamini

Ponudba kaminov na bioetanol je raznovrstna in ugodna. Marsikdo se bi prestrašil, da je nabava kamina zelo velik nakup in morda celo nepotreben. Vendar temu ni tako. Kakšna je prazaprav cena kaminov na bioetanol? Izbiramo lahko med talnimi oziroma samostoječimi ali stenskimi, pri katerih je potrebna montaža. Za kamina na bioetanol lahko odštejemo od 100 do 900 evrov. Omogočeno pa nam je tudi, da si lahko izberemo kamin po lastnih merah, kjer so upoštevane naše želje.

V dveh do treh urah gorenja pa kamin porabi približno liter bio-etanola, za kar pa bomo odšteli 8 evrov. Imamo pa še možnost izbire med različnimi dišavami, s katerimi bomo še bolj popestrili lasten dom.

Torej kakršnikoli strah za nabavo kamina na bioetanol je odvečen. Investicija pa se zagotovo splača. Že zaradi tega, ker kamin na bioetanol dodatno ogreje prostor in ker ga dodatno polepša, je bolj prijeten in domač.

Tako si lahko s kaminom na bioetanol bistveno spremenimo in pričaramo poseben ambient lastnemu domu.