Izbira stekla za letno zimski vrt

Letno zimski vrt je kotiček hiše, namenjen sprostitvi, služi pa vam lahko tudi kot jedilnica, dnevna soba, igralnica, rastlinjak ali pa preprosto kot razširitev bivalnega prostora. Že samo ime zimski vrt pomeni, da se slednji v večini uporablja pozimi, saj je v celoti zastekljen. Steklo se poleti ob močnem soncu izjemno segreje, s tem pa tudi zimski vrt.

Zimski vrt je namreč dolgo veljal kot visoka investicija z malo pozitivnih izdatkov. Ljudje so bili mnenja, da pomeni veliko potrato za ogrevanje in hlajenje. A resnici na ljubo, če je letno zimski vrst pravilno umeščen v prostor, izdelan iz kakovostnega stekla za zimski vrst in profesionalno umeščen v okolje, v bistvu zelo težko govorimo o njegovih slabostih.

Kakšno steklo potrebujete za zimski vrt:

Steklo za zimski vrt omogoča pogled v našo okolico, prostor optično povečuje ter ustvarja umirjeno in prijetno sfero. Z občutkom izdelan letno zimski vrt daje topel in sproščujoč občutek. Vendar pa je pomembno tudi, da je izbira stekla za zimski vrt prava. Zimski vrt je v celoti sestavljen iz steklenih površin, nosilna konstrukcija pa iz PVC, ALU ali lesenih profilov.

Za zasteklitev se praviloma uporablja refleksno steklo, ki omogoča različne stopnje prepustnosti sončne energije. Le pravilna in kakovostna izvedba podrobnosti prepreči nastajanje toplotnih mostov in s tem nezaželeno kondenzacijo oz. rosenje stekel. Pravilna izbira stekel za zimski vrt zagotavlja trajno, energijsko varčno in prijetno bivanje.

steklo za zimski vrt cena

Pomembno je tudi senčenje in zaščita stekel:

Pravilno senčeno steklo za zimski vrt je ključ za dolgotrajno obstojnost in učinkovitost prostora. Zelo pomembno je, da preprečimo segrevanje steklenih površin, zato moramo izbrati učinkovito toplotno-izolativno steklo za zimski vrt in hkrati še kakovostna senčila. Za senčenje sten so najbolj priporočljive zunanje žaluzije. Za dodatno senčenje strešnega dela pa lahko izberemo še kakovostne strešne tende.

Bistvena je lega:

Bistvena je tudi umestitev letno zimskega vrta. Ne glede na to, ali ga načrtujemo kot podaljšek bivalnega prostora ali kot samostojno enoto, je letno zimski vrt potrebno zasnovati tako, da bo arhitekturno vključen v celoto in energijsko učinkovit. Izjemnega pomena je izbira ustrezne lege- najbolj primerni sta jugovzhodna in jugozahodna stran. Prav tako ni priporočljivo, da je letno zimski vrt postavljen ob cesti ali v hrupnem okolju, saj moramo v tem primeru izbrati zvočno izolacijsko steklo za zimski vrt.

Cena stekla za zimski vrt:

Zimski vrt na terasi vam poleg dnevne osvetlitve in osončenja prostora omogoča vidni stik z okolico in vam daje občutek, da ste zunaj. Daje vam tudi učinkovito zaščito pred zunanjimi vplivi. Zato ni vseeno kakšna je kvaliteta stekla, iz katerega je zimski vrt izdelan. Pri izbiri je na prvem mestu varnost in funkcionalnost, temu pa sledi estetski videz.

Ravno cena stekel za zimski vrt pa je po navadi tista, ki odloča o kakovosti vsega omenjenega. Cene stekel za  zimski vrt so različne. Odvisno od same stopnje kakovosti in načina izdelave, postavitve in velikosti letno zimskega vrta, bi zanj lahko odšteli od 12.000 do 20.000 EUR. Pa vendar se moramo zavedati, da je ravno prava izbira stekla za zimski vrt ključni dejavnik njegove uporabnosti in učinkovitosti.

Cena za kaljeno in lepljeno steklo je precej višja kot za običajno steklo, vendar zagotavljata večjo trdnost in trajnost strehe zimskega vrta. Priporočljivo je, da je tudi vertikalna zasteklitev iz kaljenega stekla. Lahko se namreč zgodi, da se steklo razbije. Če bi se na vas vsulo navadno steklo, je to lahko usodno.

Steklarstvo Omanovič:

steklo za zimski vrt

Steklarstvo Omanovič je družinsko podjetje, ki deluje že od leta 1990. Njihova ponudba zajema izdelavo vseh izdelkov iz stekla in aluminija. Tekom razvoja so se povezali z italijanskimi in nemškimi partnerji in se specializirali za delo z ALU profili in steklom.

Z lastno proizvodnjo tako strankam zagotavljajo kakovostno narejene steklene in ALU izdelke. Poleg tega v podjetju sledijo trendom in izpopolnjujejo svoje znanje.

Tekom delo namreč dodatno še obiskujejo strokovne steklarske sejme v tujini v Milanu, Düseldorfu, obrtniške sejme v Milanu in pohištvene sejme v Salzburgu.

Že vrsto let se z izdelki iz stekla in aluminija predstavljajo tudi na pohištvenem sejmu in na sejmu Dom v Ljubljani in Celju.

Ponudba v steklarstvu Omanovič:

Steklarstvo Omanovič s svojimi dolgoletnimi izkušnjami izdeluje in vgrajuje unikatne zimske vrtove. Vse po meri in Vaših željah. Zimski vrt v trenutku spremenite v letno zimski vrt z uporabo drsnih stekel za zimski vrt. V visokih poletnih temperaturah steklo za zimski vrt preprosto odprete v eno ali drugo stran, omogočite pretok zraka in s tem idealen prostor za poletno sprostitev in druženje.

Tako imate v zimsko letnem vrtu možnost uživati v vseh letnih časih in vremenskih pogojih. V izgradnji uporabljajo termične ALU profile, ki zagotavljajo možnost letno zimskega vrta. Letno zimski vrt je lahko sestavljen iz fiksne stene, dvojnih ali trojnih drsnih vrat, nagibno drsnih vrat, dvižno drsnih vrat, zložljive- harmonika stene ali pa celo klasičnih oken in vrat. Streho lahko izdelajo iz varnostnega izolativnega stekla ali pa iz izolativnega polnila.