Mobilna hiška, izdelava po naročilu ali po predlogah? Izbira je vaša!

Je vaša želja mobilna hiška? Izdelava je mogoča po naročilu ali po obstoječih predlogah. V vsakem primeru je prava izbira podjetje logHouse. Ponujajo namreč tako hiše, ki jih lahko zasnujete sami, kot standardne hiše z že obstoječimi zasnovami.

Mobilna hiška za bivanje? Zakaj pa ne?

mobilna hiška za bivanje

Lesene hiše so bile nekoč zelo priljubljene, v zadnjih letih pa se njihova priljubljenost vrača. Vse lesene hiše podjetja logHouse so narejene iz kakovostnega lesa. Enako velja tudi za mobilne hiške. Izdelava le-teh je vedno vrhunska, pri gradnji pa upoštevajo vse zakonitosti, ki jih les ima.

Čeprav bi si večina za svoj dom zaželela velike (lesene) hiše je smiselno premisliti tudi o mobilni hiški za bivanje. Mobilna lesena hiška je namreč lahko čisto primerno bivališče tudi za dlje časa, ne le za počitnice ali vikend oddih. Hiška bo namreč hitro postavljena in v njo se boste lahko zelo hitro vselili.

Mobilna lesena hiška: zakaj je les parava izbira?

Les ima  mnogo prednosti, zato je prijazen in prilagodljiv material, ki vam bo prinesel veliko radosti.

  • Les je odličen toplotni in zvočni izolator, zato se med bivanjem v mobilni hiški za bivanje porabi mnogo manj energije. Posledično lahko z mobilno hiško, čigar izdelava je iz lesa, veliko prihranite.
  • Čeprav je les res gorljiv, je mobilna lesena hiška v resnici požarno precej varna. Les namreč lahko prenese večje požarne obremenitve, kot ostali materiali, in hkrati popusti kasneje. Na površini se med gorenjem ustvarja zoglenela plast, ki po svoje hišo zaščiti.
  • Mobilne hiške za bivanje iz lesa so tudi potresno varne, saj so precej lažje, kot hiše zgrajene iz drugih materialov. To posledično pomeni, da je horizontalna sila potresa manjša, kot pri drugače grajenih hišah. Prav tako je les zelo elastičen in zato lažje prenese tresenje tal.
  • Hiša, ki je zgrajena iz ekološko neoporečnih materialov, je prijetnejša za bivanje.
  • Les ima zelo dolgo življenjsko dobo, tudi do 100 let.
  • Ko se odločite za leseno mobilno hiško, izdelava poteka zelo hitro. Vanjo se je mogoče vseliti že v roku petih mesecev.
  • Ker je les zelo prilagodljiv material, lahko arhitekti in »zidarji« pri gradnji lažje upoštevajo vaše želje.

mobilna hiška izdelava

Kaj pa mobilna lesena hiška za dopustovanje?

Poleg mobilne hiške za bivanje, se lahko odločite za mobilno leseno hiško, ki jo lahko postavite na vikend ali na parcelo na izbrani dopustniški destinaciji.

To je zelo pametna izbira. Mobilna hiška, čigar izdelava je osredotočena na les, se lahko namreč hitro premakne in tako lahko svoj počitniški dom, ko se neke destinacije naveličate, enostavno prestavite na drugo. Hkrati pa boste imeli tudi vse prednosti, ki jih les prinaša.