Jogi vzmetnica po meri: jogi vzmetnice različnih dimenzij z izbranim vzmetenjem

Jogi vzmetnica je danes na voljo v najrazličnejših izvedbah. Pestrost izbire je po eni strani seveda dobrodošla, vendar pa to po drugi strani pomeni, da je izbira najprimernejšega ležišča vse prej kot enostavna. Pred nakupom je dobro poznati najpogostejše tipe vzmetnice. Jogi boste lahko tako izbrali z upoštevanjem svojih specifičnih potreb.

jogi vzmetnice

Jogi vzmetnica z žepkastim ali šlarafijskim vzmetenjem?

Ena od najpomembnejših razlik, ki ločuje posamezne vrste ležišč, je tip jedra. Poznamo namreč ležišča brez vzmetenja, na primer s penastim jedrom, ki jih je treba kombinirati z letvastim dnom, in ležišča z lastnim vzmetenjem. Slednja se nato delijo v dve večji skupini. Možna je namreč jogi vzmetnica s šlarafijskim ali z žepkastim vzmetenjem.

Katera možnost je boljša? Odgovor ni preprost. Če imate radi nadpovprečno trda ležišča in/ali če je vaša telesna teža povišana, vam bodo najverjetneje bolj ustrezale šlarafijske vzmeti. Sicer pa povsem zadošča žepkasto vzmetenje, ki je prav tako izjemno trpežno in ki se ponaša z nadpovprečno dolgo življenjsko dobo. Hkrati pa zagotavlja izvrstno podporo hrbtenici.

Kakovostni materiali za nadgradnjo jogi vzmetnice

Trdota ležišča je močno odvisna od materialov, ki se uporabijo za nadgradnjo vzmeti – žepkastih ali šlarafijskih. Od izbranega materiala in njegove kakovosti pa je obenem odvisna zračnost, ki med drugim vpliva na verjetnost za razmnoževanje pršic.

Ne pozabite: pršice naravnost obožujejo vlažna, topla okolja. Če imate težave z alergijo na pršice, je zračnost zagotovo eden od najpomembnejših vidikov, na katere morate biti pozorni pri izbiri materiala. Tudi tu imate na voljo več možnosti. Med najpogostejše izbire spadajo spominska pena, naravni lateks, hladno pihana pena in HR pena.

jogi vzmetnica

Po meri izdelane vzmetnice: jogi poljubnih dimenzij

Ker sta od kakovosti spanja močno odvisna tako zdravje kot počutje, je izjemno pomembno, da si za izbiro vzamete dovolj časa. To velja še posebej za tiste, ki imate pogosto težave s spanjem, na primer zaradi bolečin v križu ali kolkih. Pomembno je, da poiščete optimalno kombinacijo trdote in udobja, prilagojeno vašim individualnim potrebam.

Če med serijsko ponudbo ne najdete prave rešitve, so možne po meri izdelane jogi vzmetnice. Jogi bo v tem primeru povsem prilagojen vašim željam. Med drugim to pomeni popolno prilagoditev velikosti. Po potrebi so torej možne nestandardne dimenzije. Seveda pa bodo vašim željam in potrebam prilagojene tudi druge lastnosti, kar pomeni, da boste lahko izbrali poljuben tip jedra (penasto, šlarafija ali žepkasto vzmetenje), osnovni material, vrsto polnila za prevleko, število con itn. S tem si boste zagotovili resnično kakovosten spanec, posledično pa boljše zdravje in počutje.