Lesena vrata s steklom: vašim željam prilagojena masivna notranja vrata po meri

 

Lesena vrata s steklom so zelo priljubljena izbira. Možne so najrazličnejše izvedbe; še posebej veliko svobode boste imeli, če se odločite za izdelavo po meri. Steklo lahko pokriva manjši del ali praktično celotno površino. Obenem je mogoče izbirati med različnimi vrstami in teksturami stekla. Končna izvedba bo torej povsem skladna z vašim okusom in z notranjo opremo v vašem stanovanju.

lesena vrata s steklom

Masivna lesena notranja vrata so izjemno kakovostna

Ena od najboljših izbir so nedvomno masivna lesena notranja vrata – ne glede na to, ali se boste odločili za klasično izvedbo ali za kombinacijo s steklom. Odlikuje jih nadpovprečna življenjska doba – če so seveda izdelana iz kakovostnih materialov in pravilno montirana. Odporna so na poškodbe oz. obrabo, tudi če jih odpirate/zapirate zelo pogosto. Dodatna prednost pa je prepoznavna, klasična estetika, ki poskrbi za učinek mogočnosti in brezčasne elegance.

 

Lesena vrata s steklom – da ali ne?

Kot omenjeno, postajajo (masivna) lesena vrata s steklom deležna vedno večjega zanimanja. To je povezano s sodobnimi trendi na področju opremljanja domov. Večina ljudi si namreč želi, da bi bil njihov dom karseda zračen in svetel. Vendar je po drugi strani vsaj občasno potrebna pregrada med posameznimi prostori, na primer med kuhanjem ali zaradi motečih zvokov. Masivna notranja lesena vrata s steklom so nedvomno odličen kompromis. Po eni strani ločujejo, vendar obenem povezujejo in odpirajo prostore. Zagotavljajo zasebnost in osnovno protihrupno zaščito, hkrati pa poskrbijo, da je vaš dom moderen in svetel.

Tekstura je lahko povsem prilagojena vašim željam – odvisno od stopnje transparentnosti in želenega dekorativnega učinka. Pomembno je seveda, da se uporabi karseda kakovostno, trpežno steklo, saj bo tako možnost za razbijte oz. poškodbe precej manjša. Praviloma je najboljša izbira t. i. kaljeno steklo – med drugim zaradi dejstva, da se pri morebitni poškodbi razbije na večje kose, zato je varnostno tveganje precej manjše.

masivna lesena notranja vrata

Notranja vrata po meri bodo skladna z vsemi vašimi zahtevami

Izdelava po meri vam omogoča popolno svobodo pri izbiranju optimalne kombinacije lastnosti. Če je odprtina za vgradnjo že izdelana, ste pri tipskih modelih precej bolj omejeni. Estetske preference so zato pogosto potisnjene v ozadje, saj morate v prvi vrsti poskrbeti za skladnost z dimenzijami odprtine.

Če se odločite za masivna notranja vrata po meri, bodo dimenzije do milimetra natančno prilagojene velikosti odprtine. Tako se boste lahko osredotočili na druge vidike in izbrali kombinacijo lastnosti, ki bo resnično idealna za vaš dom oz. posamezni prostor. Po meri izdelana lesena notranja vrata – s steklom ali klasična – so možna v najrazličnejših barvah in izvedbah, vašim željam pa bo prilagojena tudi montaža. Med drugim je možna montaža brez vidnih podbojev, pri kateri je krilo poravnano s steno.